Vesti -

Ruski oligarh Prohorov prodao medijsku kompaniju

Ruski milijarder Mihail Prohorov, vlasnik košarkaškog tima "Bruklin Nets" iz NBA lige, prodao je medijsku kompaniju Snob Medija, izdavača magazina "Snob".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Grupa Oneksim je prestala da bude akcionar u projektu Snob", navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

Magazin je kupila Marina Gevorkijan, koja je od 2012. godine na funkciji direktora kompanije Snob Medija. "Oneksim Grupa je donela odluku da stopira svoje učešće kao vlasnika u ruskim medijima u okviru svoje nove investicione strategije", naveo je direktor kompanije, Dmitrij Razumov u saopštenju.

Prema američkom magazinu Forbs, Prohorov (52) je na listi najbogatijih ljudi Rusije ove godine rangiran na 13. mestu, sa neto vrednošću imovine od 8,9 milijardi dolara. Pored "Bruklin Netsa", poseduje i određenu industrijsku i finansijsku imovinu.

Magazin Snob je lansiran 2008. godine kao luksuzni časopis i onlajn debatni klub koji se bavi ruskom kulturnom i poslovnom elitom. Iako je fokus štampanog izdanja na modi i kulturi, njegovi kolumnisti često izražavaju stavove opozicije o političkim i društvenim vestima, navodi francuska agencija. Prohorov je u junu prodao svoju glavnu medijsku kompaniju, RBK grupu, koja uključuje televizijski kanal i novinsku agenciju, biznismenu Grigoriju Berezkinu, vlasniku tabloida Komsomoljskaja Pravda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.