Vesti -

Amazon ih bacio na trošak, trka je surova u SAD

Njujork -- Volmart SAD, najveća jedinica u međunarodnom maloprodajnom lancu ovog američkog brenda, zabeležio je u drugom kvartalu 2017. rast prodaje od 1,8 odsto.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:Thinkstock
Foto:Thinkstock

To je 12. uzastopni kvartal rasta prometa. Prihodi su porasli za 2,1 odsto na 123,4 milijarde dolara, izveštava agencija AFP.

Međutim, neto dobit je pala za 23,2 odsto na 2,9 milijardi dolara, usled povećanih rashoda na unapređenje e-trgovine, budući da Volmart nastoji da ostane konkurentan gigantu u onlajn trgovanju, Amazonu.

"Amazon je zaista jak konkurent. Imamo dobru strategiju, i zadovoljan sam sa onim što radimo. Očigledno je da pratimo ono što snažan konkurent radi", rekao je glavni izvršni direktor Volmarta Greg Foran na konferenciji za novinare.

Na nižu dobit uticali su i troškovi snižavanja cena, kao i jednokratan rashod od 788 miliona dolara na ime otplate duga.

Volmart ima najveći udeo na američkom tržištu prehrambenih proizvoda sa mrežom od gotovo 4.700 prodavnica, koje se, kako kažu iz kompanije, za oko 90 odsto američkog stanovništva nalaze u krugu 10 milja.

Aklcije Volmarta pale su nakon objavljivanja izveštaja o poslovanju za 1,6 odsto na 79,7 dolara.

Mada je dobit kompanije nadmašila očekivanja analitičara, investitori su bili "malo razočarani" Volmartovom prognozom profita za treći kvartal, prenosi francuska agencija, ne precizirajući kakvu je prognozu dala kompanija za tekuće tromesečje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.