Vesti -

Revolucija: No name firma menja sve

Čini se da nikada nije bio bolji trenutak za lansiranje novog brenda robe široke potrošnje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zahvaljujući distributivnim kanalima poput Fejsbuka, Tvitera, Instragrama i Jutjuba, nikada nije bilo lakše niti jeftinije da novi brend dobije publicitet i dođe do kupaca on-lajn.

Kompanija Brendles (bez imena) nada se da će iskoristiti upravo te prednosti i promeniti način na koji potrošači kupuju svakodnevne potrepštine.

Nadaju se da će svakodnevni odlazak u prodavnicu otići u istoriju i da će ga zameniti model direktne kupovine njihovih proizvoda, od kojih svaki košta po tri dolara.

U njihovoj paleti nalazi se nekoliko stotina prehrambenih proizvoda, kuhinjske opreme, kao i kancelarijskog pribora.

Svi proizvodi namenjeni ishrani su organski, od prirodnih sastojaka i ne GMO, a etikete su jednostavne i na njima osim karakteristika proizvoda, sadržaja i gramaže nema imena firme.

Zahvaljujući unikatnom biznis modelu, kompanija je uspela da proizvode ponudi po ceni nižoj za 40 odsto jer se uštedelo na takozvanom porezu na brend a izbegnuti su i tradicionalni troškovi koje prati klasična distribucija.

Kompanija je kroz tri runde sakupila čak 50 miliona dolara za finansiranje.

Komentari na društvenim mrežama idu od toga da je reč o genijalnoj ideji koja je zapravo stvorila novi brend insistirajući na tome da negira njegovo postojanje, pa do toga da je cela ideja veoma slična onome što se u trgovini naziva robna marka i što postoji jako dugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.