Vesti -

Predsednik SAD je uspeo - smanjuju i gube novac

Dubai -- Najveća bliskoistočna aviokompanija Emirejts smanjiće broj letova za SAD zbog pada potraženje.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/AP, arhiva
Foto: Tanjug/AP, arhiva

Ona je posledica oštrijih bezbednosnih mera i pokušaja administracije predsednika Donalda Trampa da zabrani ulaz državljanima nekih muslimanskih zemalja.

Odluka avioprevoznika u vlasništvu vlade u Dubaiju predstavalja dosad najsnažniji znak da mere u SAD za ograničenje broja putnika iz muslimanskih zemalja nanose finansijsku štetu zalivskim aviokompanijama koje su brzo širile poslovanje u SAD.

Dubai je jedan od 10 gradova iz muslimanskih zemalja na koje je uticala zabrana nošenja laptova i drugih ličnih električnih uređaja u ručnom prtljagu na letovima za Ameriku.

Glavni aerodrom Emirejtsa, Međunarodni aerodrom u Dubaiju, glavna je tranzitna tačka za putnike na koje utiče privremena zabrana ulaska koju je Tramp uveo za državljane šest muslimanskih zemalja.

Emirejts je saopštio da će smanjenje letova od sledećeg meseca uticati na pet od 12 destinacija za koje leti u SAD.

"Nedavne mere koje je uvela vlada SAD u vezi s izdavanjem viza, pojačanim bezbednosnim pregledima i ograničenjem eletričnih uređaja u avionima, imale su direktan uticaj na zainteresovanost klijenata i potražnju za letovima za SAD", naveo je Emirejts.

Poput manjih aviokompanija Katar ervejza i Etihada iz Abu Dabija, Emirejts je pojačao prisustvo u SAD poslednjih godina. Nekoliko velikih američkih avioprevoznika žali se, međutim, na njihovo poslovanje navodeći da su preplavile tržište uz pomoć nefer subvencija vlasti, što zalivske aviokompanije negiraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.