Vesti -

U najavi potop, ali šeik ne mari: Podržavamo vas

London -- Katarska uprava za investiciije, državni fond te zemlje Persijskog zaliva koji ima veliki udeo u Londonskoj berzi (LSE) nastaviće da podržava LSE.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako navode, oni će nastaviti da podržavaju LSE, bez obzira na to da li će se njeno spajanje s Dojče berzom nastaviti ili ne, rekao je generalni direktor tog suverenog fonda danas u Londonu.

"Još čekamo na odgovore sudskih i regulatornih organa o ovom spajanju... I dalje ćemo podržavati Londonsku berzu na koji god način možemo, bez obzira da li će do spajanja s Dojče berzom doći ili ne", rekao je šeik Abdulah bin Mohamed bin Saud al-Tani novinarima, na marginama investicionog foruma u Londonu, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da su prošle nedelje četiri izvora upoznata sa ovom materijom najavila da će Evropska komisija uskoro staviti veto na predloženo spajanje, što će potopiti planove o stvaranju najveće evropske berze.

Al-Tani je takođe rekao da je Katar uložio 60 odsto od 35 milijardi dolara koje je obećao da će investirati u Sjedinjenim Državama u 2015. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.