Vesti -

Tviter uvodi plaćanje članstva?

San Francisko -- Kompanija Tviter razmatra uvođenje premijum članstva za kompanije i uticajne korisnike, što bi se plaćalo.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Korisnici koji plaćaju imali bi pristup Tvitdeku, unapređenoj verziji s više funkcija od običnog Tvitera, preneo je danas Bi-Bi-Si.

Tviter za sada nije nagovestio da razmatra uvođenje plaćanja za obične korisnike.

Premijum članstvo donelo bi Tviteru nove prihode u vreme kada se korisnici sve više okreću drugim mrežama kao što je Snepčet (Snapchat).

Broj korisnika Tvitera stagnira, a prihodi kompanije od reklamiranja su u padu, iako je onlajn tržište reklama značajno povećano prošle godine.

"Redovno sprovodimo istraživanja kojima prikupljamo iskustva korisnika kako bismo donosili bolje investicione odluke i istražujemo nekoliko načina da učinimo Tvitdek korisnijim za profesionalce", saopštio je Tviter.

Kompanija je saopštila kako će nov pristup funkcionisati.

"Plaćanje bi obezbedilo korisnicima da na jednom mestu imaju posebne alatke za pregledanje, objavljivanje i obaveštavanje, kao i analizu trendova i aktivnosti i unapređenu analitiku", naveo je Tviter.

Ako uvede plaćene naloge, konkurencija Tviteru biće kompanije Soušelflou (SocialFlow) i Hutsut (HootSuite), koje već godinama omogućavaju korisnicima da koriste unapređenu varijantu Tvitera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.