Vesti -

Putin je ništa nakon "pakla" sa Trampom

Berlin -- Gotovo polovina Nemaca zainteresovanih za putovanje u SAD sada to neće učiniti, jer se osećaju nepoželjno.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kao još jedan od razloga navoda i taj da ne žele da na taj način podrže američkog predsednika Donalda Trampa, izveštava agencija "Blumberg".

Oko 46 odsto Nemaca koji bi "u principu" želeli da posete SAD promenili su stav prema toj destinaciji otkako je Tramp došao na vlast, i kao rezultat toga neće tamo putovati, prema istraživanju kompanije GfK, objavljenom u turističkom magazinu "fvw".

Među Nemcima koje je anketirao GfK, 36 odsto ispitanika je reklo da će i dalje putovati u SAD, jer prave razliku između politike i sdračnosti Amerikanaca.

Oko 17 procenata je navelo da nacionalne politike ne utiču na njihove putne planove.

GfK je anketirao 1.004 osobe u Nemačkoj u periodu izmedu 3. i 10. februara.

Rezultati istraživanja, kako navodi njujorška agencija, ne slute na dobro za evropsku turističku industriju, pošto turoperatori, uključujuci TUI i "Tomas Kuk Grupu", već trpe posledice pada putovanja na Bliski istok zbog zabrinutosti za bezbednost.

Turističkim operatorima je, dodaje dalje, koristio "bum" dugolinijskih putovanja, a SAD su bile posebno popularna destinacija među Nemcima, koji čine najveću grupu klijentele agencija TUI i "Tomas Kuk".

Transatlantske rute su među najprofitabilnijima za nemačku Lufthanzu, a Er Berlin je povećao svoju dugolinijsku flotu aviona pošto je proširio svoj program letova za Severnu Ameriku.

"Blumberg" takođe navodi da Nemce takođe više brine Trampova politika nego politika ruskog predsednika Vladimira Putina, prema posebnoj anketi, koju je za nemačku televiziju ZDF sprovela kompanija FG Valen (Wahlen).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.