Vesti -

Bafet: Pogrešan predsednik ne znači debakl

Američki milijarder i investitor Voren Bafet kaže da će izbor narednog američkog predsednika biti od značaja za čitav svet, ali da neće naštetiti ekonomiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Beta/AP)
(Foto: Beta/AP)

U današnjem gostovanju na američkoj televizijskoj stanici Si-En-Bi-Si, Bafet je ponovio da veruje u američku ekonomiju, prenosi agencija AP.

"Izbor pogrešnog predsednika neće naštetiti ekonomiji", izjavio je Bafet, koji, kako navodi AP, podržava kandidatkinju Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton.

Bafet se osvrnuo i na politiku američke Uprave federalnih rezervi (Fed), navodeći da je ta institucija, generalno gledano, uradila dobar posao, ali da je teško predvideti posledice dugog zadržavanja kamatnih stopa na ovako niskom nivou.

Niko ne može, kako je rekao, da predvidi posledice dugog perioda niskih kamatnih stopa, jer se to nikada pre nije dogodilo, ali se američka privreda, kako je istakao, znatno oporavila od recesije iz 2008. godine.

Proteklog vikenda je održan godišnji sastanak akcionara Bafetovog investicionog fonda Berkšir Hatavej, na kom je, kako navodi AP, Bafet satima odgovarao na pitanja deoničara, kojih je, prema njegovim procenama, bilo oko 40.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.