Vesti -

Sajam hrane u Moskvi - 15 srpskih firmi

Moskva -- Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda PRODEXPO počinje u Moskvi, a na manifestaciji će se predstaviti 15 srpskih firmi.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nastup srpskih privrednika na nacionalnom štandu Srbije organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, a sajam će trajati do 12. februara 2016. godine.

Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu, navodi PKS.

PRODEXPO je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca.

U 2015. godini sajam je posetilo oko 55.000 posetilaca iz 97 zemalja, što je 4,2 odsto više nego u 2014. godini. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 2.300 izlagača iz 60 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.