Vesti -

"Britanci, izađite iz EU, mi jedva čekamo"

Direktor Evrotunela Žak Gudon rekao je da je vrlo verovatan izlazak Velike Britanije iz EU navodeći da bi ta kompanija imala koristi od toga.

Izvor: Beta
Podeli

"Predviđam da će rezultat britanskog referenduma biti protiv Evrope", rekao je Gudon za nemački list Frankfurter algemajne cajtung. (FAZ).

Britanski premijer Dejvid Kamerom obećao je da će do kraja 2017. godine organizovati referendum na kojem će se građani opredeliti za to da li Velika Britanija treba da ostane članica EU.

Gudon je rekao da je većina preduzeća, operatera tunela ispod Lamanša, za ostanak zemlje u EU, ali je dodao da postoje oblasti britanske privrede koje bi imale koristi od izlaska Velike Britanije iz Unije.

Navodeći da se on lično ne zalaže za Breksit (usvojena skraćenica za izlazak Britanije iz EU), Gudon je rekao da bi Evrotunel imao koristi na finansijskom planu, jer bi brojni nemački bankari prešli da rade u Londonu, čime bi ta kompanija imala više putnika.

Prema njegovim rečima, Frankfurt kao finansijska prestonica Nemačke, postala bi značajnija za Siti, poslovnu četvrt Londona, što bi uzrokovalo veća putovanja finansijskih predstavnika dva grada.

Gudon je rekao da bi Breksit povoljno uticao i na vazdušni saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.