Vesti -

Zapad bojkotuje Ruse, ali Volvo ne

Kaluga -- Švedska kompanija Volvo otvorila je u ruskom gradu Kaluga fabriku za proizvodnju kabina za kamione Volvo traks i Reno traks, vrednu 90 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli

Novo preduzeće smešteno je na teritoriji tehnoparka Kaluga jug, uz već postojeće fabrike Volvoa za sklapanje kamiona i bagera, preneo je Tas.

Kapacitet fabrike će biti 15.000 kabina godišnje, od čega 10.000 za Volvo trak, a preostalih 5.000 za Reno trak. Fabrika će zaposliti 350 ljudi, rekao je na otvaranju potpredsednik Volvo grupe za proizvodnju Olivije Vidal.

Otvaranje fabrike kabina u Kalugi je deo programa razvoja Volvo grupe u Rusiji. Za jačanje te firme na tržištu Rusije i Zajednice Nezavisnih Država (ZND) razrađen je plan dalje lokalizacije, prema kome će do 2020. godine biti pokrenuta proizvodnja osovina i menjača za kamione Volvo, dodao je Vidal.

Takođe, prema scenariju lokalizacije, planirano je da se dostigne 45 odsto sopstvene proizvodnje komponentni za kamione.

Grupa razvija kamione na dizel i metan gorivo. Potpisan je sporazum o saradnji s Gaspromom i već su počela ispitivanja na terenu, rekao je direktor Volvo grupe u Rusiji Piter Anderson.

"Na taj način dobićemo kamion koji istovremeno radi na dva oblika goriva", naglasio je on.

Volvo grupa je prisutna u 140 zemalja. U Kalugi je 2009. godini otvorila fabriku kamiona Volvo trak i Reno trak koji se plasiraju na tržišta Rusije i ZND. Prošle godine je, kako podseća Tas, otvorena i fabrika za proizvodnju bagera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.