Vesti -

Mali: Vrednost metroa četiri milijarde evra - gradiće ga srpske, francuske i kineske firme

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će pravi efekti posete francuskog predsednika Makrona biti vidljivi tek u mesecima i godinama koje dolaze.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ ZORAN ZESTIC
Foto: Tanjug/ ZORAN ZESTIC

Mali je, gostujući na RTS-u, podsetio da su tokom Makronove posete potpisana 22 sporazuma između Srbije i Francuske.

Istakao je da je deo tog programa izgradnja beogradskog metroa koja će početi do kraja sledeće godine, kako je i obećano.

Ministar je precizirao da je ukupna vrednost dve linije metroa četiri milijarde evra i dodao da će metro graditi zajedno srpske, francuske i kineske kompanije.

Ocenio je da je poštovanje koje je Srbija dobila tom posetom rezultat napora i rada aktuelne vlasti da od Srbije napravi jaku ekonomsku i stabilnu zemlju koja je, kako je istakao, faktor stabilnosti i mira u regionu.

Presrećan je, kaže, i teško mu je da pronadje prave reči kojima bi opisao kako se oseća povodom posete predsednika Makrona.

"Presrećan sam, pogotovo onim što smo čuli i videli na Kalemegdanu, kada se Makron obratio i na srpskom jeziku. Ako pogledate istoriju, da li je ikada postojao tako važan državnik kao predsednik Makron, koji je jedan od pet ili šest najvažnijih lidera na svetu, da sa toliko emocija, ljubavi, empatije, poštovanja priča o Srbiji? Mislim da se to nikada nije desilo", rekao je Mali.

"To je posebno važno jer želimo da podstaknemo dalji razvoj naše privrede. Rezultati koje smo ostvarili u proteklih nekoliko godina su dobri, naša ekonomija raste, na stabilnom je putu razvoja, ali hoćemo da taj razvoj bude još brži i jači. Hoćemo da 10 milijardi evra vredan investicioni program započnemo već koliko naredne godine", rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.