Vesti -

"Pančevac može da mi se sruši pred zgradom" VIDEO

Beograd -- Pančevac se ne ruši, ali ne bi se reklo ni da je u dobrom stanju, a kako kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali ovaj most je prvi na listi prioriteta za obnovu

Izvor: O2
Podeli
Foto: Thinkstock, ilustracija
Foto: Thinkstock, ilustracija

Iz Puteva Srbije su saopštili da je na prilaznoj konstrukciji sa beogradske strane na Pančevačkom mostu, u zoni iznad stajališta "Infrastruktura železnice Srbije", došlo je do krunjenja manjih delova betonskog parapeta. Oštećenja su estetske prirode i ne utiču na stabilnost i funkcionalnost mosta, koji je u potpunosti bezbedan za odvijanje saobraćaja.

Iako je pre nekoliko dana bilo postavljeno i upozorenje na opasnost od delova koji otpadaju, ljudi ispod mosta se ne plaše za svoju bezbednost.

Oni kažu da most može i da padne, a može i da ne padne. Veruju da je verovatno bezbedan jer niko nije ništa rekao.

"Može da mi padne i ispred zgrade, tako da ne razmišljam o tome", kaže jedan od njih.

"Sanirali su, skidali su delove koji su bili u opasnosti da otpadnu, to je bilo neko parče betona i ništa više", dodaju.

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da je most bezbedan, ali da je neophodna njegova rekonstrukcija.

"Po informacijama koje sam dobio, on trenutno jeste bezbedan za korišćenje i mene čeka u par narednih dana razgovor sa Zoranom Mihajlović, nadležnim ministrom, s obzirom da Pančevački most pripada republici, nije gradski most, da vidimo na koji način možemo da kroz projekat sanacije, ili potpune rekonstrukcije tog mosta, da ga, da kažem, dovedemo u red", rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

A radnici preduzeća Putevi Srbije već su sanirali delove mosta koji su otpadali.

U Putevima Srbije kažu da će parapeti biti sanirani u najkraćem roku, ako to vremenski uslovi dozvole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.