Vesti -

Italijani nude praksu i posao našim studentima

Praksu i radna mesta učenicima i studentima ponudilo je 17 italijanskih kompanija koje su učestovale na manifestaciji Nacionalni dani malih i srednjih preduzeća

Izvor: Beta
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

U Srbiji posluje 160 kompanija iz Italije, a taj skup je organizovalo udruženje italijanskih proizvodnih i uslužnih kompanija – Konfindustrija.

Prvi sekretar i rukovodilac Odeljenja za ekonomsku, trgovinsku i naučnu saradnju Ambasade Italije u Beogradu Matijas Klevaje rekao da su mala i srednja preduzeća "kostur" italijanske privrede i da njihove investicije rastu u Srbiji.

Predstavnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Marija Stamenković je podsetila na dosadašnju saradnju ministarstva i Konfindustrije u promociji sistema dualnog obrazovanja i preduzetništva, kao i na jačanju saradnje izmedju obrazovnog i privrednog sistema.

Ona je naglasila da je klaster italijanskih kompanija u Srbiji otvorio svoja vrata učenicima i studentima i pružio im mogućnost i šansu da učenjem kroz rad unaprede kvalitet obrazovanja, steknu nova znanja kako teorijska tako i praktična, koja će im kasnije omogućiti da se lakše zaposle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.