Vesti -

13,5 mil RSD za razvoj opština

Sredstva u vrednosti od oko 13,5 milona dinara usmerena su sa ciljem podsticanja regionalne razvojne politike, koordinacije svih nivoa vlasti...

Izvor: Beta
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je ugovore predstavnicima 14 gradova i opština koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Sredstva u vrednosti od oko 13,5 milona dinara usmerena su sa ciljem podsticanja regionalne razvojne politike, koordinacije svih nivoa vlasti kao i jačanja institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike.

"Ovim konkursima insistiraćemo na pripremi projekata koji mogu da se finansiraju sredstvima iz budžeta Pokrajinske vlade, republičkih fondova ali i na projektima koji će se fianansirati iz EU fondova", poručio je Bjelić.

On je dodao da će se u narednom periodu iznos sredstava iz različitih međunarodnih fondova povećavati, te najavio raspisivanje novih konkursa planiranih za narednu godinu, saopštila je pres služba pokrajinske vlade.

Potpisivanjem današnjih ugovora sredstva su usmerena u sedam nerazvijenih opština , četiri opštine koje pripadaju 1. kategoriji i tri opštine iz 2. kategorije razvijenosti.

Kako je Bjelić naveo, pokrajinski sekretarijat prilikom sufinansiranja projekata voditiće se principom regionalnog razvoja - ravnomerene raspodele sredstva , te će podrška biti usmerena nerazvijnim opštinama u meri koja ne ugrožava razvijene, ali da će se uložiti napor u animiranje opština koje pripadaju 4. kategoriji razvijenosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.