Vesti -

Mali: Dođite, lepše nam je nego u Kopenhagenu FOTO

Beograd -- Parka "Ušće" će biti prava zelena oaza sa dovoljno sadržaja za sve građane glavnog grada, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

"Park sada izgleda potpuno drugačije nego kada smo krenuli u radove u drugoj polovini avgusta ove godine. Sada je prava zelena oaza, ali oaza koja ima dovoljno sadržaja za sve. Napravili smo sedam novih igrališta, dva za košarku, za odbojku na pesku, za boćanje, badminton, postoji veliki broj primarnih i sekundarnih staza, veliki broj rekvizita za teretanu na otvorenom", rekao je Mali nakon obilaska radova na rekonstrukciji.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Takođe, napominje gradonačelnik, postavljeno je 135 najmodernijih stubova sa osvetljenjem, 125 novih klupa, postoji video nadzor na nekoliko mesta, kako bi se sačuvali svi rekviziti, uz to, do kraja godine biće napravljen i jedan zeleni lavirint za najmlađe, koji će, smatra, biti još jedna velika atrakcija.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

"Dakle, što veći broj atrakcija. Ova staza je "staza umetnosti", imaćemo veliki broj skulptura ove i narednih godina, koje ćemo postaviti, a koje direktno spajaju Blok 16 sa Muzejem savremene umetnosti. Naredne godine, krećemo da završimo i atletsku stazu koju smo počeli da gradimo ove godine, kao i druge delove parka 'Ušće'", rekao je Mali.

Prema njegovom mišljenju, "klupe i sve urađeno je prelepo", kao i da je po najvišim standardima.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

"Lepše je nego u Kopenhagenu, iako je arhitekta koji je radio projekat za taj park Jan Gel, upravo iz Kopenhagena", kaže gradonačelnik.

Uz to, ističe da se u petak otvara Muzej savremene umetnosti, te će Beograd tako dobiti još jednu kulturnu atrakciju i pozvao je Beograđane da dođu u park "Ušće", iskoriste lepo vreme i vide šta se uradilo samo za prethodna dva meseca.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

"Mislim da smo uradili pravu stvar, Beograd se ulepšava iz dana u dan, gradsko "Zelenilo" uradilo je pravu stvar i to su projekti koji su nama potrebni. Još jednom, pozivam što veći broj Beograđana da dođu u park "Usće" da vide kako to izgleda i da dođu na otvaranje Muzeja savremene umetnosti, jer ponovo nakon 10 godina, Beograd ima taj muzej i ponovo postajemo kulturna prestonica ovog dela Evrope", rekao je Mali.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.