Vesti -

Cena podignuta na 6.000.000 €

Švajcarska kompanija "Batagon internešnal" AG ne odustaje od kupovine FAS, pa je tako dala novu četvrtu ponudu za preuzimanje Fabrike akumulatora "Sombor".

Izvor: Večernje novosti
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Prema rečima Predraga Ljubovića, stečajnog upravnika u FAS, nova poboljšana ponuda za njega je vrlo povoljna."Batagon" nudi šest miliona evra za kupovinu ove čuvene firme, sa poznatim brendom "Blek hors". On dodaje da je švajcarska kompanija ponudu uputila u predviđenom roku, i da je u odnosu na prethodnu veća za 950.000 evra.

Ljubović je o svemu obavestio Odbor poverilaca, i očekuje da će oni odluku doneti tokom narednih dan, pišu Večernje novosti.

Naime, Odbor poverilaca je odbio prethodne tri ponude kompanije iz Švajcarske."Batagon internešnal" AG je na javnom nadmetanju za kupovinu imovine FAS nastupio sa 3,5 miliona evra, da bi potom, početkom avgusta, ponudu "popravili" na 4,5 miliona. Prethodnu odbijenicu dobili su za iznos od 5.050.000 evra.

Inače, procenjena vrednost proizvođača akumulatora je 24,57 miliona evra. Ta cena je niža od polovine procenjene vrednosti, pa je Odbor poverilaca procenio da je to mala cena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.