Vesti -

"Za turiste iz Pekinga smo mali, ali zajedno..."

Beograd -- Beogradski investicioni dani, treći po redu, biće održani u Beogradu 9. i 10. novembra, najavio je pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Milosavljević je naglasio da će to biti nova prilika za kvalitetan dijalog sa investitorima, ali i za konkretne dogovore, prenosi Beoinfo.

Kako se navodi u saopštenju, Milosavljević je precizirao da će fokus predstojećih investicionih dana biti na gradovima u regionu. "Namera je da se naprave zajednički investicioni, turistički i drugi nastupi i projekti za čitav region", rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Dodao je da će na forumu biti prosleđeni pozivi svim investitorima koji su se bilo kada obratili Beogradu, da posete forum i uporede šta beogradska prestonica nudi u odnosu na druge gradove u regionu.

Prema njegovim rečima, akcenat na regionu ima više benefita i naveo je primer da velikom broju posetilaca iz Pekinga naše tržište je malo, ali da bi zajednički turistički projekat gradova iz regiona njima bio zanimljiv.

Pomoćnik gradonačelnika je ukazao da Grad Beograd ima intenzivnu međunarodnu saradnju i podsetio da su se na forumu "16 plus 1" gradonačelnici jednoglasno složili da je Beograd lider u investicionoj politici, modelu kreiranja investicija i podsticajnog privrednog ambijenta.

Milosavljević je izneo podatak da je investicioni portfolio u Beogradu vredan 10 milijardi evra.

"Beograd ima dobar model i konstruktivan pristup, te je ocena da su projekti realni, ostvarljivii i, što je najbitnije, isplativi. Nakon foruma ostanu kontakti i razmena ideja, a službe nastavljaju intenzivno da saradjuju", izjavio je Milosavljević.

On je rekao da su forumi sistemski način da se napravi bolji ambijent za razvoj malih i srednjih preduzeća, koja treba da budu u kooperativnoj vezi sa velikim investitorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.