Vesti -

Novi direktor Agrokorove firme u Srbiji

Beograd -- Novi generalni direktor beogradskog Frikoma od 1. oktobra biće Srđan Zlatičanin, saopštila je ta kompanija.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, Zlatičanin je karijeru u Frikomu započeo pre 17 godina, gde je posle vodeće pozicije u nekoliko regionalnih centara Srbije, poslednjih osam godina proveo na čelu kompanije u Makedoniji.

Zlatičanin je istakao da preuzima stabilnu i moćnu kompaniju u Srbiji i da kao svoj najvažniji zadatak vidi obezbeđenje kontinuiteta rasta Frikoma i jačanje liderske pozicije.

Dosadašnji direktor Frikoma, Gojko Đošić, rukovodio je kompanijom punu deceniju tokom koje je, kako ocenjuju "postigao izvanredne rezultate ove liderske kompanije na tržištu u oblasti sladoleda i smrznute hrane, koja je iz godine u godinu, pod njegovim rukovodstvom, neprekidno beležila rast proizvodnje i distribucije proizvoda".

Svoju karijeru nastaviće dalje, takođe u okviru privrednog sektora.

"Sa ponosom ističem da je Frikom od privatizacije 2003. godine do danas izrastao u neprikosnoveno najvećeg prozvođača i distributera industrijskog sladoleda i smrznute hrane u Srbiji i da je apsolutni lider i na tržištima Crne Gore i Makedonije", izjavio je Đošić.

Istakao je da je zahvaljujući profesionalnom i predanom radu, investicijama i unapredjenju proizvodnje, nove tehnologije i proizvoda kompanija, Frikom sa prihodom od 18 miliona evra 2003. godine, u 2016. dostigla prihod od čak 103 miliona evra.

Đošić je izrazio uverenje da kompanija ima stabilnu i perspektivnu budućnost.

Kompanija Frikom, koja je u sastavu hrvatskog Agrokora, u Srbiji ima 960 zaposlenih i 500 sezonskih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.