Vesti -

Nikolić: Srbija želi još više ruskog kapitala

Beograd -- Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, Zoran Žestić
Foto: Tanjug, Zoran Žestić

Na sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici najvećih ruskih kompanija koje posluju u Srbiji, Nikolić je preneo da je Srbija zainteresovana za veće prisustvo ruskog kapitala.

"Politički odnosi Rusije i Srbije su na izvanrednom nivou. Želja mi je da i ekonomske odnose podignemo na isti nivo. Obim srpskog izvoza u prvih sedam meseci je značajno povećan i taj trend želimo da održimo. Interesuju nas novi projekti, mogućnosti i planovi poslovanja Rusije u Srbiji. Srbija je zainteresovana za veće prisustvo ruskih firmi i ruskog kapitala, a posebno nam je važno da predstavnici kompanija u oblastima visokih tehnologija dodju u Srbiju koja za njih već priprema industrijske zone", rekao je Nikolić.

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je rekao da će Nacionalni savet i Vlada učiniti sve da poslovno okruženje u Srbiji učine stabilnim i predvidivim.

Ambasador Čepurin je naveo da Rusija doživljava ekonomski rast i da će se u budućnosti posebna pažnja posvetiti digitalizaciji ekonomije, energetici kao i saobraćajnoj mašinogradnji.

"Robna razmena sa Srbijom raste. Interes nam je da posebno proširimo saradnju u oblasti železničkog saobraćaja, da Srbija postane deo velikih projekata. Za ruske kompanije i srpske privrednike je veoma bitna struktura mehanizma saradnje kako bi naše trgovinske odnose čekala dobra budućnost", rekao je on.

Predstavnici najvećih ruskih kompanija koje posluju u Srbiji predstavili su Nikoliću rezultate dosadašnjeg poslovanja njihovih kompanija, kao i konkretne planove njihovog daljeg poslovanja u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.