Vesti -

BG: 3.800 šipova za najveći TC Balkana FOTO/VIDEO

Beograd -- Na gradilištu Beograd na vodi počeli su radovi na izgradnji konstrukcije BW Galerije - najvećeg tržnog centra u Srbiji i regionu, koji će biti završen 2020.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Početku radova prisustvovao je generalni direktor Beograda na vodi Nikola Nedeljković i generalni direktor građevinske firme Gradina Đuro Đurđević.

BW galerija će biti jedna od centralnih tačaka projekta Beograd na vodi i prostiraće se na ukupnoj površini od 300.000 kvadrata, uključujući nadzemnu površinu od 143.000 kvadrata i 93.000 kvadrata koji su namenjeni za izdavanje sa bogatom ponudom maloprodajnih objekata.

Tržni centar će imati 3.700 paking mesta.

“Danas obeležavamo početak radova na konsturkciji BW Galerije, završili smo radove na iskopima, završili smo radove na šipovima. Postavljeno je više od 3.800 šipova po najvišim standardima kvaliteta i sada krećemo sa glavnim radovima, temeljnim pločama i radovima iznad površine”, rekao je Nedeljković novinarima.

BW Galerija će biti jedinstveno šoping iskustvo i doprineće, kako kaže, da Beogad na vodi postane novo gradsko jezgro. Nedeljković je naglasio da će se tu nalaziti svi poznati svetski brendovi i ćemo biti ponosni na ovaj projekata. Kazao je da je građevinska firma Gradina pouzdan partner, sa velikim iskustvom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

“BW Galerija je ekskluzivan objekat koji će iskoristiti sve potencijale ove lokacije i pored same kupovine, imaćemo i zabavne sadržaje i bioskope, restorane i kafiće sa baštom koji će imati prelep pogled na reku. Ponosno smo što još jednom učestvujemo u ulepšavanju ovog grada”, kazao je Nedeljković.

Nedeljković je izrazio uverenje da će BW Galerija biti jedan od najupečatljivijih delova Master plana i sigurno jedna od omiljenih destinacija Beogađana i posetilaca.

Otvaranje BW Galerije zakazano je za 2020. godinu, kada će biti završena i prva faza projekta Beograd na vodi, a osim tržnog centra ona obuhvata i BW rezidens, BW vistu, BW parkvju, kao i Sent rigis Beograd smešten u Kuli Beograd.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Galerija će preko pasarele biti povezana sa Kulom Beograd.

Đurović je rekao novinarima da želi da zahvati rukovodstvu Beograda na vodi na ukazanom poverenju i da je toj firmi čast da učestvuje u izgradnji tog impozantnog objekta.

On je rekao da će predviđeni radovi biti završeni u roku, uz poštovanje svih svetskih standarda i pridržavanje svih mera zaštite na radu. “Kompanija Gradina će na ovom projektu koristiti višegodišnje iskustvo kako bi ovaj objekat završili u zakazanim terminima na vaše i naše zadovoljstvo”, dodao je on.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

BW Galerija će uz jedinstven koncept pružiti posetiocima osećaj kupoivne “na otvorenom” i povezanosti sa prirodnim okruženjem.

Staklena kupola na vrhu BW obezbediće prirodno osvetljenje celog prostora, a ogromni stakleni prozori pružiće poseban ugođaj posetiocima.

Preduzeće Beograd na vodi započelo je početkom aprila radove na temeljima BW Galerije, koja će uskoro postati najveći tržni centar u regionu.

Sa BW Galerijom, kako je najavljeno, biće otvroreno novo poglavlje maloprodaje u Srbiji. Doneće novi koncept kupovine, gastronomije i zabave, uz brojne pogodnosti i atrakcije na jednom mestu i za trižnio centar su zainteresovani neki od vodećih svetskih brendova, od kojih mnogi prvi put dolaze u Srbiju.

Zatvorenim pešačkim mostom biće spojen sa The St. Regis Belgrade, čime će biti obezbeđen direktan pristup vidikovcu na vrhu 40-spratne Kule Beograd.

Kroz BW Galeriju prolaze tri glavne avenije.

Glavni projektant BW Galerije je RTKL, jedna od najvećih multidisciplinarnih projektantskih kompanija, dok je Arhi.Pro lokalni konsultant.

Radove na temeljima je izvodio Novkol, domaća gradjevinska kompanija specijalizovana za duboko fundiranje i postavljanje šipova, a bila je angažovana i firma Milenijum tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.