Vesti -

Pomoć države za 400 privrednika, bez vraćanja

Beograd -- Ministarstvo privrede saopštilo je da je uspešno realizovalo program podrške malim preduzećima pri nabavci opreme.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U okviru tog projekta ove godine je odobreno 564,6 miliona dinara bespovratnih sredstava, uz ukupan iznos investicija u opremu od 2,8 milijardi dinara.

Navodi se da je time zatvoren javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku nove proizvodne opreme, unapređenje poslovanja i proizvodnje malih preduzeća i preduzetnika u ovoj godini.

Bespovratna sredstva je dobilo 399 privrednika, a najzastupljenije delatnosti su obrada i prerada drveta, metala, proizvodnja tekstila i odevnih predmeta, proizvodnja prehrambenih proizvoda i štampanje, piše u saopštenju.

Zainteresovani koji se nisu uključili u program moći će da se prijave po novom programu koji sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj.

Program podrške za nabavku opreme deo je projekta "Decenija preduzetništva" i predstavlja kombinaciju bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države.

Realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i poslovnim bankama Prokredit, Halkbank, Unikredit, Sosijete ženeral, Erste banka i Rajfajzen lizing.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.