Vesti -

Automobili svetske klase, a delovi iz Srbije

Kompanije IGB Automotive u Inđiji, koja je deo nemačke Bauerhin grupe obeležila je deceniju uspešnog poslovanja u Srbiji.

Izvor: Beta
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Na tome im je čestitao i predsednik privrdedne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

"Investitori mogu i ubuduće da računaju na podršku PKS u pripremi i realizaciji projekata i drugih poslovnih aranžmana",rekao je Čadež, a saopštla PKS.

On je ukazao da je kompanija u Inđiji izrasla u prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj proizvodnji u ; celoj grupaciji ; i jednu od najbrže rastućih kompanija u Srbiji.

"Od od otvaranja fabrike u Inđiji broj radnika povećao se 17 puta – sa 133 radnika koliko je ovde počelo proizvodnju 2007. na 2.300 u 2017, a poseban kvalitet je što su 90 odsto zaposlenih žene", rekao je Čadež.

On je naveo i da je Broj proizvedenih grejača povećan 240 puta – sa početnih 100.000 na 24 miliona ; proizvoda godišnje.

"Kompletna proizvodnja odavde iz Inđije se izvozi i gotovo da u svetu nema automobila, a da neki deo ne proizvodi ova kompanija”, naglasio je predsednik PKS.

Podsetivši da dosadašnje investicije u fabriku u Inđiji iznose 16 miliona evra, Čadež je rekao da ga raduje najava; još dva miliona evra ulaganja u nove tehnologije.

Zahvalio je generalnom direktoru i osnivaču Bauerhin grupe Jozefu Hilmeru, na hrabroj odluci, donetoj pre deset godina, kada "kada Srbija nije bila na mapi investitora", da ova kompanija investira i pokrene proizvodnju i potom; proširuje svoje kapacitete.

Čadež je naveo i da će PKS nastaviti da radi na jačanju kapaciteta domaćih kompanija, kako bi bile što bolji dobavljači međunarodnim korporacijama koje investiraju i traže svoje partnere u Srbiji. Kompanija IGB Automotive u Inđiji bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta i električnih kontrolnih jedinica.

Hilmer je rekao da se intezivno radi na razvoju i industrijalizaciji motora ventilatora, navodi se u saopštenju.

" Sa investicijom vrednom dva miliona evra u najmodernije mašine i postrojenja, napravićemo proizvodnu liniju za proizvodnju motora ventilatora u različitim verzijama, rekao je Hilmer.

U okviru Bauerhin grupacije, proizvodne jedinice nalaze se u Nemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku, Kini i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.