Vesti -

Premijerka ćuti o procentima; Ružić: Biće i do 20%

Korekcija koeficijenata za rad inspektora na terenu omogućila bi povećanje plata i do 20 odsto, jer inspekcije su bitne za reforme i borbu protiv sive ekonomije

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

"O tome sam razgovarao sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem i u Vladi Srbije, gde se planira budžet, postoji razumevanje za položaj inspektora, odnosno ozbiljno se razmatra ova korekcija i mogu da potvrdim da je ona gotovo izvesna", izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić za Večernje novosti.

Ministar je naglasio da je ono na čemu se insistira - razgovor sa svima koji mogu da pomognu da se bolje sagledaju i sprovedu reforme inspekcijskih službi.

"Položaj zaposlenih u ovim službama nije na zadovoljavajućem nivou. Javnost mora da zna u kojim uslovima oni rade, kako im je na terenu po raznim vremenskim uslovima i sa građanima koji često nisu dobronamerni prema njima. Čuo sam i da se dešavalo da budu i pretučeni, da puste pse na njih i slično", ukazao je Ružić.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je ovih dana da se još pregovara o iznosu povećanja za zaposlene u javnom sektoru, ne želeći da licitira sa mogućim procentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.