Vesti -

Brnabićeva odgovorila zašto "škode" a ne "fijat"

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić izjavila je da su za MUP kupljene "škode" a ne vozila iz kragujevačkog "Fijata", zato što se u Srbiji ne praktikuje protekcionizam.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: MUP, arhiva
Foto: MUP, arhiva

"Ko je pobedio na javnoj nabavci od njega kupujemo, ne praktikujemo protekcionizam", rekla je Brnabićeva na TV Vojvodina upitana zašto je MUP kupio "škode" a ne vozila iz kragijevačkog Fijata.

MUP Srbije nabavio je 710 novih patrolnih vozila "škoda" za potrebe policije, a do kraja godine kupuje i "marice", motocikle, vatrogasna i terenska vozila.

Upitana o oceni sindikata "Fijata" da je letos, kao medijatorka pregovora radnika i čelnika fabrike, imala "skandaloznu" ulogu zbog stava da radnici nemaju pravo na štrajk, rekla je da ne bi trebalo da dolazi do obustave rada ako poslodavac poštuje kolektivni ugovor.

"Moj je odgovor bio da, ukoliko poslodavac ne poštuje kolektivni ugovor, svakako mogu da štrajkuju, a ako se on poštuje, onda ne treba da dolazi do obustave rada", rekla je Brnabićeva i dodala da je država stala uz radnike, ali nije mogla da "insistira na srpskom inatu", jer bi u tom slučaju 2.500 radnika ostalo bez posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.