Vesti -

Švajcarci odustaju od Niša, ukidaju letove

Niš -- Švajcarska Germanija donela odluku da posle nekoliko meseci ukine liniju između Ciriha i Niša zbog neprofitabilnosti.

Izvor: Aviatica
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Germanija je uspostavila redovnu, direktnu liniju između Ciriha i Niša 23. juna 2017. sa dva leta nedeljno. Iako je nedavno bilo najavljeno da će ovi letovi biti nastavljeni i tokom zime i narednog leta, linija je ukinuta.

Kako piše „Flaj from Niš“, letovi se u potpunosti obustavljaju 8. januara.

Međutim, letovi će zapravo biti prekinuti već od 27. oktobra kada se i zvanično završava letnji red letenja, ali će kompanija zadržati nekoliko polazaka u periodu od 22. decembra do 8. januara zbog pojačane tražnje usled praznika.

Ovu vest je za sajt Aviatika potvrdio i zvanični predstavnik avio-kompanije Germanija za Srbiju, koji je izrazio žaljenje zbog obustave letova.

Razlozi za gašenje linije su ekonomske prirode. Germanija se na ovoj liniji suočava sa veoma jakom konkurencijom.

Identičnu liniju održava i švajcarska nacionalna avio-kompanija Svis (SWISS), članica Lufthansa grupe i Star alijanse, koja putnicima iz Niša osim direktnih letova do Ciriha nudi i brojne konekcije ka svojim evropskim i interkontinentalnim destinacijama.

Prema našim saznanjima, Svis na ovoj liniji posluje izuzetno dobro, čemu svedoči i najavljeno povećanje broja letova od sledeće letnje sezone sa dva na tri nedeljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.