Vesti -

"U Sarajevu smo se pogledali, put kraći 300 km"

Beograd -- U infrastrukturu će biti uloženo više nego ikada, jer je sada dobro vreme i ima novca u budžetu Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je istakao i da je dobro u lokalnim samoupravama i da samo jedna opština ima deficit.

"Ovo je i kraj Srbije u kojem imamo najveći broj drvenih bandera EPS-a i razgovarali smo i tome, daćemo hiljade i hiljade betonskih stubova, pre svega u ljubovijska sela, jer imamo problem sa napajanjem strujom u čitavom Podrinju", rekao je Vučić.

Vučić je u Loznici podsetio da se sada radi i put od Krupnja prema Malom Zvorniku, i da tu ima oko 10 kilometara teškog puta, kao i tunel Ljubovija - Osečina, a pomoći će i uvođenje toplane na biomasu u Bajinoj Bašti.

“Brine nas visok stepen nezaposlenosti ovde i zato ulažemo ogroman državni novac da bi ovde doveli investitore“, dodao je on.

Vučić je rekao da je cilj da se uradi brza saobraćajnica od Loznice do Šapca, jer je to razlog koji je dva puta odbio ozbiljne investitore.

“Imamo pare, bolje za vas da uzimate više od nas za manje puteve“, rekao je predsednik Srbije i dodao da je za nas strateški važno da ojačamo Podrinje.

Kada je reč o banji Koviljači rekao je da će biti uloženo mnogo novca, rešiće se sve što je nejasno oko stečaja, oko banje će biti sve isto, ali putevi neće biti na koje su građani navikli nego će biti "bukvalno pista".

“Kada radite Fruškogorski kridor bezveze je da ga radite ako nećete brze saobraćajnice do granice i Loznice“, istakao je on.

Na pitanje o mostu Bratunac - Ljubovija on je rekao da su se zbog tog pitanja u Sarajevu pogledali više puta, da ne bi ispalo, kako kaže, da smo džabe gradili most, da ne prolaze prazni kamioni.

“Mi smo sve svoje završili, najveći deo smo platili, problem je između njih kome pripada zemljište, da li BiH ili RS. Nama je svejedno, ne mešamo se, samo želimo prelaz da kamioni mogu da prelaze i da ide trgovina“, istakao je Vučić.

On je istakao i da će se put skratiti oko 300 kilometara ukoliko se otvori most, jer se ovako kruži oko Bajine Bašte, tako da je ovo pitanje, po rečima Vučića, jedno od najvažnijih. Istakao je da sada iz Bajine Bašte mora da se ide 430 kilometara okolo da bi došli do Skelana, a to je inače na svega 50 metara.

Vučić je u Loznici razgovarao sa gradonačelnicima Loznice i Valjeva, kao i predsednicima opština duž toka Drine - Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj i Bajina Bašta - i poručio da će u puteve u tom kraju biti uloženo vise novca nego ikada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.