Vesti -

Palma: Mi nemamo višak ljudi, ali za 60 dana...

Jagodina -- Višak zaposlenih u sistemu lokalne samouprave, Jagodina će rešiti u roku od 60 dana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

U tom roku će akte o sistematizaciji radnih mesta uskladiti sa Zakonom i odlukom Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, odlučili su danas odbornici Skupštine grada.

Na sednici, na kojoj je odluka doneta jednoglasno i bez diskusije, rečeno je da je za sve organzacione oblike u sistemu lokalne samouprave Jagodine, za 2017. godinu utvrđeno maksimalno 1.184 izvršilaca, a sada je zaposleno oko 20 radnika više.

"Mi nemamo višak zaposlenih. Nama nisu uračunali da imamo Centar za prečišćavanje otpadnih voda gde ljudi rade, da imamo Azil za pse, Turističku organizaciju", rekao je novinarima predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

"Radi se o višku od oko 20 ljudi, pet će uskoro u penziju, a i za druge ćemo naći rešenje i u roku od 60 dana, koliko nam je dato, uskladićemo akte o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta", rekao je Marković.

Najviše zaposlenih je, u sistemu lokalne samouprave u Jagodini, u Javnom komunalnom preduzeću "Standard" - 396, Predškolskoj ustanovi "Pionir" 247, Gradskoj upravi za opšte i zajedniče poslove 93, J.P

"Toplana" 69, J.P ZOO vrt 53, Gradskoj upravi za inspekcijske poslove 40...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.