Vesti -

"Kreće pasarela do Kalemegdana, a žičara..."

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će izgradnja pasarele između Beton hale i Kalemegdanske tvrđave početi sledeće nedelje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Mali je najavio da se na proleće očekuje početak gradnje gondole između Ušća i Kalemegdana.

Gradonačelnik je tokom obilaska Beogradske tvrđave i razgovora sa zaposlenima rekao da su ovakvi projekti važni, jer povezuju delove grada i daju mogućnost građanima i turistima da se lakše kreću i uživaju u našoj istoriji i tradiciji.

"Za mene je svako preduzeće u Beogradu podjednako važno bez obzira na broj zaposlenih. Iako ima 15 zaposlenih u Beogradskoj tvrđavi u odnosu na šest hiljada zaposlenih u GSP, Beogradska tvrđava je najpoznatiji spomenik kulture u našem gradu i privlači najveći broj sugrađana i turista", rekao je Mali.

On je istakao da su se mnoge stvari promenile na tvrđavi, radilo se na lepšem i dekorativnom osvetljenju svih delova tvrđave, otvoreni su delovi tvrđave koji nikada nisu bili otvoreni..

"Tvrđava se menja iz dana u dan kao i Beograd. Polovinom septembra otvaramo i veliki tržni centar u Rajićevoj ulici koji će dići ovaj deo grada. Tvrđava na pravi način predstavlja sliku promena u Beogradu, ali predstavlja i sliku istorije i tradicije našeg grada", rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.