Vesti -

"Nisam zadovoljna, ali ima Kineza koji rade od 4"

Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da nije važno čija je kompanija koja izvodi radove, već da se poštuju rokovi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Pojašnjava da nije zadovoljna dinamikom radova na deonici Koridora 11, Obrenovac -Ub i Lajkovac- Ljig, ali da je odmah reagovao ambasador Kine i da je uputio pismo kineskoj kompaniji Šangdong koja izvodi radove.

"Kada dolazite najavljeno na gradilište, sa novinarima nekako sve deluje našminkano. Više volim da dođem nenajavljeno sa inženjerima da vidimo gde su problemi i kako da ih rešimo", rekla je Mihajlović za RTS.

Ona je pojasnila da na Koridoru 11 rade dve kineske kompanije i da sa kompanijom koja radi na deonici Surčin- Obrenovac nema problema, da je dinamika posla odlična, da radnici dolaze u 4 sata ujutro na posao i odlaze sa gradilišta u 19 sati.

Ona je podsetila da su za radove na koridorima raspisani međunarodni ugovori, da nije važno odakle je kompanija, već je važno da se poštuju rokovi.

Sa bugarskom kompanijom pre dve godine raskinut je ugovor jer su sa radovima kasnili 7,8 meseci.

Nakon upozorenja kompanijama, kako kaže, vidi se efekat te je tako dinamika radova na Koridoru 10 sada bolja i na jesen biće puštena deonica od 31 kilometar od Pirota ka Dimitrovgradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.