Vesti -

“Od otvaranja Ljig-Preljina nijedna žrtva"

Vladičin Han -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da objekte poput mosta Vrla na južnom kraku Koridora 10 nemaju ni mnogo razvijenije zemlje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Vučić je zahvalio radnicima na predanosti i dodao da se nada da će svi građani Srbije biti ponosni zbog toga što smo sposobni i što smo uspeli da tako nešto napravimo.

Kako je rekao, bez obzira koliko smo izgubili u proteklih 40 - 45 godina, približavamo se kraju jednog velikog posla, a premostiće se i Grdelička i Sićevačka klisura.

Predsednik je, naglasivši značaj autoputeva i kvalitetnih saobraćajnica, naveo primer autoputa Ljig - Preljina i rekao da od kada je otvoren nije bilo žrtava saobraćajnih nesreća na tom delu, što govori o tome koliko je važno imati kvalitetne i bezbedne saobracjajnice.

On je najavio i skori obilazak drugih radova na autoputevima, ali podvukao da kada postavljate mnogo visoke ciljeve i kada imate suficit u budžetu kao što ga sada ima Srbije može o realizaciji tih ciljeva i da se razmišlja i da se sprovode.

U tom smilsu Vučić je ukazao i na značaj dobrih puteva za dolazak investitora.

"Zahvalan sam i srećan što sam predsednik zemlje koja je uspela da se izbori sa stvarima sa kojima pre nismo uspeli da se izborimo" rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.