Vesti -

Indija bi da investira u proizvodnju traktora

Beograd -- Investicije vodećih indijskih kompanija u Srbiji bile od velikog značaja ne samo za sveukupnu privredu, već i za male poljoprivrednike.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čohan dogovorili su da se intenziviraju razgovori o investicijama vodećih indijskih kompanija u oblasti proizvodnje traktora i mehanizacije u Srbiji.

Na sastanku je ocenjeno da bi takve investicije u Srbiji bile od velikog značaja ne samo za sveukupnu privredu, već i za male poljoprivrednike kroz veću dostupnost pristupačnih i kvalitetnih traktora i mehanizacije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Nedimović i Čohan razgovarali su i o mogućnostima za predstavljanje srpskih poljoprivrednih proizvoda poput voća, povrća i mesa na predstojećem sajmu Vorldfud Indija koji će se održati u novembru.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu precizno definišu i oblasti poljoprivredne proizvodnje koje mogu da obezbede plasman srpske robe na indijsko tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.