Vesti -

Mali moli Beograđane: Trajaće duže, sve šuplje

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će radovi na Brankovom mostu biti završeni za dva ili dva i po meseca.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Trajaće malo duže. Ja računam dva meseca, dva i po najviše. Dakle, ne šest meseci, ne do kraja godine. Izdržaćemo zajedno saobraćajne gužve koje će se desiti i koje se dešavaju, ali mi drugog rešenja nemamo", rekao je Mali novinarima u Skupštini grada.

On je zamolio građane za malo strpljenja.

"Gledaćemo da to uradimo što pre. Ne bih da licitiram sa rokovima. Ono što je važno za građane Beograda, taj most, pogotovo ta desna strana ako gledate sa Novog Beograda je bila u katastrofalnom stanju... Potpuna sanacija je bila potrebna", rekao je Mali i dodao da investicija nije mala.

Prema njegovim rečima, nakon sanacije Beograd će dobiti most koji će biti siguran za sve i koje će moći da koristi narednih decenija.

Gradonačelnik je istakao da je desna strana mosta, od Novog Beograda ka centru, u lošem stanju te da je potrebna potpuna sanacija.

''Naša ideja je bila da kroz kozmetičke promene te probleme i nedostatke rešimo, ali kada smo zagrebali ispod površine ispostavilo se da je ta strana potpuno šuplja. Blokovi su već otpadali i potrebna je potpuna sanacija'', rekao je Mali.

Kako kaže, nije želeo da se igra sa bezbednošću bilo koga i zato je izdvojena ne mala investicija kako bi se nakon 40 godina uradila rekonstrukcija mosta na pravi način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.