Vesti -

"Na Brankovom mostu nijedan radnik" - 100 stepeni

Novi Pazar -- Dugo očekivana rekonstrukcija pešačke staze na Brankovom mostu, u smeru ka centru, zvanično je počela u subotu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Iako je prostor gradilišta obezbeđen, sugrađane buni činjenica da od početka obnove na terenu nije viđen nijedan radnik, pišu Večernje novosti.

Tokom vikenda, kako su nam posvedočili sugrađani, na mostu je sve bilo uobičajeno - vozila su se kretala svim saobraćajnim trakama, gužve su bile standardne, a očekivanih putara nije bilo nigde.

“Ili su rešili da posao počnu od ponedeljka, ili ih je omela vrućina”, kaže Danilo M., koji preko reke ide skoro svakodnevno.

Kako su nam potvrdili iz firme "Mostogradnja", koja je dobila tender za izvođenje posla na rekonstrukciji pešačke staze, radovi su u toku.

“Radnici mora da su se sklonili negde, jer je napolju 100 stepeni”, rekli su nam iz "Mostogradnje". - Građani ne treba da sumnjaju da se posao obavlja.

Prema planu, kraj rekonstrukcije zakazan je za 25. novembar.

Uz radove na pešačkoj stazi, nosivost konstrukcije mosta biće povećana sa unošenjem 400 tona dodatnog čelika. Ukupna vrednost posla je 210 miliona dinara, investitor je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a izvođač radova "Mostogradnja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.