Vesti -

Tomislav Nikolić: Veliki događaj za našu zemlju...

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić kaže da je otvaranje Kineske banke veliki događaj za našu zemlju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je rekao, banka značajno doprinosi daljem unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Nikolić je to rekao tokom susreta sa delegacijom "Bank of China Serbia", koju je predvodio predsednik te banke Li Sijaofei.

"Nacionalni savet će nastojati da povezuje kinesko-srpske partnere, cilj nam je da se u Srbiji proizvodi roba koja će se izvoziti na evropsko tržište i na tome ćemo insistirati u razgovoru sa kineskim delegacijama. Želja mi je da se odnosi NR Kine i Republike Srbije razvijaju, mi smo oduvek bili prijatelji"“, istakao je Nikolić, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

Predsednik "Bank of China Serbia" Li Sijaofei, izvestio je Nikolića o poslovanju banke u proteklih šest meseci, naglasiviši da je glavni cilj politike poslovanje Kineske banke pružanje što boljih usluga srpskim preduzećima, uspostavljanje kontatka sa kineskim kompanijama koje bi proizvodile u Srbiji.

„"U konstantnom smo kontaktu sa kineskim proizvođačima koje podržavamo da dođu i investiraju u Srbiju, želja nam je da se srpski građani što više zapošljavaju. Kineska banka pruža apsolutnu podršku srpskim kompanijama koje žele svoje poslovanje da prošire na teritoriji NR Kine, kinesko tržište je veliko a srpski proizvodi po kvalitetu su jako dobri", istakao je predsednik Kineske banke u Srbiji.

Sijaofei je podsetio da je Vlada NR Kine dala podršku Kineskoj banci prilikom organizacije ekonomskog foruma, koji će biti održan u oktobru u Budimpešti.

"Želja nam je da pomognemo srpskim preduzećima da se na najbolji način predstave i postignu adekvatne rezultate tom prilikom“", podvukao je predsednik "Bank of China Serbia".

On je Nikoliću preneo poruku prvog čoveka "Bank of China" Tian Guolija da pozdravlja osnivanje Nacionalnog saveta, što ukazuje na to u kolikoj meri Srbija pridaje značaj saradnji sa Kinom.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić je sa zadovoljstvom prokomentarisao nameru "Bank of China" da Beograd postane regionalni centar njene aktivnosti u jugoistočnoj Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.