Vesti -

Vesić: Ovo naselje može da oseti ozbiljne promene

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić je u voždovačkom naselju Zuce obišao radove na asfaltiranju ulice 1. Nova koji će, kako je planirano, biti završeni do 24. avgusta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Grad Beograd podjednako vodi računa o centru grada kao i o prigradskim naseljima. Naša preduzeća se trude da svuda poboljšaju kvalitet života ljudi", rekao je Vesić i precizirao da radovi u ulici 1. Nova podrazumevaju asfaltiranje 2,5 kilometara ulice, kao i izradu novog trotoara.

Često se dešava da u selima i prigradskim naseljima Beograda ne postoje trotoari koji su veoma važni jer pre svega omogućavaju veću bezbednost dece koja idu u školu, a onda i građana koji tu žive", istakao je Vesić Tanjugu.

Navodeći da su radovi u ulici 1. Nova počeli u martu, on je rekao da je planirano da budu završeni do 24. avgusta.

"Grad Beograd je za radove u ovoj ulici izdvojio 56 miliona dinara što samo pokazuje da mi ne pravimo razliku između centra grada i prigradskih naselja i da se trudimo da više ulažemo u prigradska naselja jer su ona poslednjih decenija više bila zapostavljena i tu je neophodno više da se uradi", naglasio je Vesić.

Govoreći o drugim radovima u naselju Zuce on je, između ostalog, podsetio i na novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Vasa Čarapić".

"Ovo naselje može da oseti ozbiljne promene u poslednjih nekoliko godina. Mi se trudimo i naša politika je da Beograd postane grad za sve ljude koji u njemu žive što znači da imaju bolji komfor života odnosno da imaju igrališta, školske sale, trotoare, uređene ulice...da bez obzira u kom delu grada žive imaju komfor koji je neophodan za prestonicu 21. veka", naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da su radovi u ulici 1. Nova još jedan primer dobre saradnje koju Grad Beograd ima sa svim gradskim opštinama, a pogotovo sa opštinom Voždovac.

"U poslednje tri godine pravilnom raspodelom sredstava dolazimo u situaciju da i ovaj podavalski deo možemo da osnažimo i dovedemo u takvo stanje da građani iz podavalskog dela žive kao i oni u centralnom delu Voždovca", rekao je Savić.

Govoreći o radovima u naselju Zuce, on je kao primer naveo fiskulturnu salu pri Osnovnoj školi "Vasa Čarapić", kao i postavljenje javne rasvete u skoro svim ulicama u Zucu.

Zuce je jedino selo u podavalskom delu koje je, po stupanju na snagu Privrednog organa Grada Beograda 2013. godine, dobilo uređaj za prečišćavanje otpadnih voda. Mi ćemo se potruditi da zajedno sa Gradom Beogradom obezbedimo još dva uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, u Belom potoku i Pinosavi", istakao je Savić.

Naglasivši da su sve škole u podavalskom delu rekonstruisane, on je rekao da je u planu rekonstrukcija još jednog ili dva Doma zdravlja u tom delu grada kako bi građani koji tu žive imali pođednake uslove za život kao i oni koji žive u centralnom delu Voždovca.

Direktor Osnovne škole "Vasa Čarapić" u Zucu Dragiša Drašković je izrazio zadovoljstvo zbog sređivanja ulice 1. Nova koje podrazumeva i izradu novog trotoara jer će to “povećati bezbednost dece na putu od kuće do škole i obratno".

"Dobilli smo i fiskulturnu salu za školu što nas svrstava u red pravih gradskih škola. Sala je moderna i površine je 600 kvadratnih metara", dodao je Drašković.

Radove u ulici 1. Nova obišao je i Ivan Tejić, direktor JKP “Beograd put” koje je izvođač radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.