Vesti -

Vip ima najbržu mobilnu mrežu u Srbiji

Beograd -- Vip mobile je najbrža mobilna mreža u Srbiji u 2017., pokazuju podaci kompanije Ookla, globalnog lidera na polju testiranja brzine i performansi interneta.

Izvor: PR tekst
Podeli
Foto: VIP
Foto: VIP

Oni su tvorci najpopularnije svetske aplikacije za ova merenja - Speedtes

Na osnovu više stotinu hiljada testova koje su korisnici svih mobilnih operatera u Srbiji izvršili pomoću aplikacije Speedtest tokom prvih šest meseci 2017. godine, Vip ima najbržu mrežu sa prosečnim brzinama od 42,68 Mb/s za download i 14,21 Mb/s za upload podataka. Prema podacima iz zvaničnog Ookla izveštaja, drugoplasirani operater ima prosečne brzine od 27/9,16 Mb/s dok kod operatera na trećem mestu one iznose 19.94/8,69 Mb/s.

„Sa zadovoljstvom odajemo priznanje kompaniji Vip za najbržu mobilnu mrežu u Srbiji 2017. godine. Naše rigorozne analize su jasno pokazale da Vip mreža svojim korisnicima pruža velike brzine mobilnog interneta“, izjavio je Džejmi Stiven (Jamie Steven), izvršni potpredsednik kompanije Ookla.

Na Speedtest platformi kompanije Ookla svakodnevno se uradi se više od 9,5 miliona testiranja, a do sada je ukupno urađeno više od 15 milijardi testova. Sveobuhvatna baza podataka ove kompanije, Speedtest Intelligence, pouzdan je izvor istraživačkih i analitičkih podataka za sektor telekomunikacija, kompanije, univerzitete i državne agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.