Vesti -

Građani besni: Do BG nikad skuplje, po 1.200 RSD

Beograd -- Žitelji obodnih opština ljuti su što moraju da daju 180 dinara za ulaz na glavnu autobusku stanicu. Oni koji moraju kod lekara za prevoz daju malo bogatstvo

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Za one koji imaju mesečnu "bus-plus" kartu za prevoz, peronsku dobijaju besplatno. Sa njom bez problema ulaze na BAS perone, gde će uskoro biti i instalirani aparati za njihovu validaciju.

Prebacivanje međugradskih polazaka na BAS, zbog rušenja "Lastine" autobuske stanice, razljutilo je putnike koji sada umesto 55 dinara za ulaz na peron moraju da daju 180 dinara! Besni su jer za te pare nemaju nikakve uslove na glavnoj autobuskoj, odlazak do prestonice i nazad ih košta bogatstvo, pišu Večernje novosti.

“Neverovatno je da neko mora da plati 180 dinara da bi ušao na peron, a onda bus-plus karticom platio kartu do Mladenovca 400 dinara”, priča Mladenovčanka Tamara Ivanović.

“Odlazak za Beograd nikada nije bio skuplji. Ako idemo kod lekara nekoliko dana zaredom, na primer na previjanje, pošto u Mladenovcu ni hirurga nemamo, svakog dana moramo da odvojimo skoro 1.200 dinara za put. Onaj ko se preračuna i uvidi da je mu bolje da kupi mesečnu kartu za prevoz, to ne može da uradi kada poželi, već samo određenim danima u mesecu. A niko ne zna kada će da se razboli i mora da ide kod doktora”, objašnjava ona.

Oni koji ne žele da plaćaju 180 dinara za uslugu u koju, kako kažu, nije uračunato ni korišćenje toaleta, vozila mogu da čekaju na usputnim stajalištima... Ipak, bolesni ljudi, ali i oni stariji, znaju da će biti prinuđeni da stoje u autobusu ako ga čekaju na Autokomandi ili kod Sajma, pošto su vozila već dupke puna i na početnoj stanici.

Iz Direkcije za saobraćaj kažu da je ovakvo rešenje jedino moguće, i da ne postoji drugi način da se ovo pitanje reši.

“Dosta je putnika koji su se švercovali u prevozu i na Lastine perone izlazili provlačeći se kroz rampu. Sada im je isplativije da kupe mesečnu kartu i tako imaju besplatan ulaz na peron. Oni koji nemaju mesečne bus-plus uplate, mogu da čekaju na usputnim stajalištima, pošto ne idu svakog dana za Beograd”, tvrde iz Direkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.