Vesti -

Vest razbesnela građane; Lasta: To je laž

Beograd -- Obaveštenje vozačima "Laste" da zbog kontrole pale rashladne sisteme razljutilo je Mladenovčane.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Iz Direkcije za javni gradski prevoz navode da njihovi inspektori zajedno u saradnji sa saobraćajnim inspektorima redovno kontrolišu rad klima-uređaja u autobusima na linijama gradskog i prigradskog saobraćaja. Prošle nedelje su, kako kažu, utvrdili da jednom "Lastinim" vozilu nije radio sistem za rashlađivanje, pa je to preduzeće kažnjeno sa 150.000 dinara.

Direktor “Laste” Veljko Vukobratović kaže: “To je lažno upozorenje”, pišu Večernje novosti.

Imamo najavu da će se kontrolisati ispravnost klima-uređaja na vozilima iz ITS, u vremenskom intervalu od 14 do 17 časova. Shodno navedenom, potrebno je da klima-uređaji rade u vozilima gde ih imamo i gde su ispravni. Ukoliko je neispravan, saobraćajnom inspektoru trba dati izjavu da je klima-uređaj otkazao i da će se vozilo isključiti iz saobraćaja.

Ovo naređenje, okačeno kao upozorenje vozačima na oglasnoj tabli u "Lastinoj" garaži u Mladenovcu, izazvalo je mnogobrojne negativne komentare na društvenoj mreži "Fejsbuk", gde je fotografija obaveštenja objavljena. U Upravi "Laste" imaju svoje objašnjenje.

“Kad znaju da će da dođe kontrola, klime uključe, a ovako nas puštaju da se "kuvamo"”, objašnjava Mladenovčanka Aleksandra B.

“I kad je bilo 40 stepeni rashladni sistem nije radio ni u novijim vozilima. Nijedno vozilo nije isključeno iz saobraćaja zbog pokvarene klime, već smo otvarali sve prozore i šibere kako ne bismo popadali”, priča ona.

Putnici se žale i da su gužve u autobusima na liniji 493 nesnosne, i da stoje jedni drugima na glavi, što je na auto-putu zabranjeno. Redukovan red vožnje zbog letnjeg perioda pogoršava situaciju.

“Sa putnicima trpe i vozači, uslovljeni da auto-putem voze 80 kilometara na čas, navodno zbog bezbednosti, a u stvari zbog veće uštede goriva. To je razlog što se i klime ne uključuju. Da ne pominjemo to što se vozila često kvare, a polasci izostaju bez opravdanja...”, kaže Srđan T. koji svakodnevno koristi ovu liniju.

Iz "Laste" pak tvrde da je obaveštenje lažno, odnosno da ga je neko mimo "Laste" okačio na tablu i fotografisao.

“Ako bi se takvo obaveštenje i izdalo, svako normalan bi to usmeno uradio”, iznosi za "Novosti" novi direktor "Laste" Veljko Vukobratović.

“Verujem da je neko zlonamerno ovo iskucao, fotografisao i objavio. Dešava se zaista da se klima-uređaji pokvare, ili da vozači samoinicijativno isključe klimu kako bi uštedeli gorivo, a onda ga istočili. Trudimo se na sve načine da to sprečimo i da ih češće kontrolišemo”, objašnjava on.

Vukobratović navodi i da se čini sve kako bi se popravio kvalitet putovanja na liniji za Mladenovac. Tako će najveći deo od 20 novih autobusa već sledeće srede biti uključen u saobraćaj, baš na liniji 493.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.