Vesti -

Mali uručio traktor od 12.000 € FOTO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je ključeve novog traktora domaćinstvu Miodraga Sremčevića iz Obrenovca.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Za nabvku tog traktora, Grad Beograd obezbedio je subvencije. To je jedan od 35 traktora, koliko je nabavljeno zahvaljujući subvencijama grada i jedan od 11, koliko će ih dobiti domaćinstva u Obrenovcu.

Mali je istakao je da je Beograd ove godine prvi put izdvojio 120 miliona dinara za pomoć i subvencije u oblasti poljoprivrede i poručio da se od te politike neće odustati.

"Ovaj traktor je primer kako subvencije funkcionišu, a grad je kupio ukupno 35 traktora, od kojih će 11 završiti u Obrenovcu. Grad obezbeđuje 80 odsto sredstava za kupovinu traktora, dok 20 odsto „pada” na individualnog poljoprivrednog proizvođača. Na taj način pomažemo poljoprivrednicima da obnove mehanizaciju, kako bi još uspešnije nastavili da se bave svojim poslom", rekao je Mali.

On je dodao da je grad isto uradio i u oblasti povrtarstva, gde su nabavljeni plastenici, a pomoć su dobili i pčelari.

"Ne bi trebalo zaboraviti da je Grad Beograd kupio 84 junice i poklonio ih poljoprivrednim proizvođačima u cilju povećanja obima proizvodnje i poboljšanja kvaliteta. Od te politike nećemo odustati, jer na taj način pomažemo onima koji zapošljavaju sebe i članove svojih porodica. Poljoprivrednici moraju da znaju da mogu da računaju na Grad Beograd, a uprkos činjenici da je ova godina rekordna po visini izdvajanja za poljoprivredu i subvencije, pokušaćemo da nadmašimo tu brojku već sledeće godine", rekao je Mali koji je zahvalio svima koji su dali svoj doprinos da se ova strategija definiše na nivou grada.

On je podsetio da je domaćinstvo Đurića iz Grabovca kod Obrenovca već postalo bogatije za još jedan plastenik, kupljen uz pomoć grada, i sada proširuje proizvodnju.

Miodrag Sremčević, iz obrenovačkog sela Stubline, koji je dobio traktor, zahvalio je Gradu Beogradu na pomoći i dodao da će im novi traktor, čija je vrednost 12.000 evra, i te kako pomoći da dalje razvijaju proizvodnju. Ovo domaćinstvo obrađuje 12 hektara zemlje, a pretež

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.