Vesti -

Mali obećao: Dolazim na rođendan, u kontrolu

Obrenovac -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je u Obrenovcu radove na rekonstrukciji primarne i sekundarne mreže za daljinsko grejanje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Opština Obrenovac izdvojila je za obnovu mreže skoro 100 miliona dinara, a radovi, koji su počeli prošle nedelje, trebalo bi da budu gotovi do 1. septembra i da Obrenovčanima obezbede sigurnu grejnu sezonu naredne zime.

Za dva meseca, na nekoliko lokacija u Obrenovcu trebalo bi da se obnovi osam kilometara trase i postavi 16 kilometara novih cevi.

Obilazeći radove u naselju Gaj, Mali je rekao da je impresioniran brzinom radova i obećao da će na svoj rođendan, 25. avgusta, doći da obiđe završetak radova, kako bi se uverio da je sve urađeno po planu, a, kaže, siguran je da će tako i biti.

"Ovo je primer odgovornog ponašanja prema građanima. Kada imate stare cevi, pokušavate da predupredite probleme koji mogu da se dese zbog toga, kako bi bilo što manje havarija zimi", rekao je Mali i dodao da se radovi izvode leti kako bi predstojeću zimsku sezonu dočekli spremno.

Obnova sistema daljinskog grejanja primer je i toga koliko se nadležni trude da obezbede što bolji kvalitet života svih ljudi u gradu bez obzira gde žive.

"Borimo se za nove mostove, tunele, bulevare u centru grada, lepši Obilićev venac, ali i za svaki metar nove mreže daljinskog grejanja u Obrenovcu, metar nove kanalizacije i vodovoda u Lazarevcu, Mladenovcu, Grockoj... U tim opštinama ima nikada više radova i posla, tokom građevinske sezone i to je slika Beograda koju ćemo imati iz godine u godinu", rekao je Mali.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže da se Obrenovac leti sprema i obnavlja mrežu grejanja kako bi bezbedno dočekali zimu i imali stabilno grejanje.

Na taj način, kako je rekao, opština se preporučuje i gradu sa dodatna sredstva, ali i stiče poverenje Ministarstva rudarstva i energetike i EPS-a da budu deo projekta izgradnje toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd.

"A sve to, kako bi obrenovačka naselja uz Termoelektranu 'Nikola Tesla', Urovci, Krtinska i Zvečka dobili grejanje", podvukao je Čučković.

Grejna mreža je, dodao je, bila u lošem stanju i na obnovu se čekalo već nekoliko decenija.

Pored naselja Gaj u kojem se odvijaju radovi, sanacija i rekonstrukcija sistema daljinalog grejanja odvijaće se tokom leta na još sedam lokacija u Obrenovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.