Vesti -

Za dva dana fabrika: "Građani će biti ponosni"

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je sajam naoružanja prilika za nova partnerstva i razvoj biznisa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- "Vidite te bojeve glave, srpska pamet napravila"

Vučić je rekao da naša namenska indistrija ne služi samo kao pomoć sopstvenoj odbrani zemlje, već kao način i sredstvo za razvoj ekonomije i samim tim povećanje životnog standarda svih naših građana.

Vučić je ocenio da u našoj odbrambenoj industriji leži budućnost, te najavio otvaranje fabrike municije u Uzićima, za dva dana.

„"Kada vide fabriku svi građani će moći sa ponosom reći da su srećni što su građani zemlje koja je mogla takvu fabriku svojim znanjem i svojim sredstvima da podigne", poručio je on.

Vučić je kazao da svih 20.000 radnika u odbrambenom sektoru koji vredno rade, time pomažu sigurnosti građana, garantuju odbranu i bezbednost, ali doprinose našem ubrzanom ekonomskom razgovoru.

Rekao je da su državne kompanije iz ovog sektora nosioci ekonomskog razvoja, ali da nisu jedine, već su tu i privatne firme. Ukazao je da privatne kompanije doprinose sve više ekonomskom boljitku i prodaji raketa Grad za Oganj i druge naše sisteme su u ovom trenutku u svetu najtraženije.

Možemo da ih razvijamo samo uz znanje inženjera u jednoj ili dve privatne kompanije u našoj zemlji, a to radimo zajedno sa našim državim kompanijama, čime podstičemo državni i privatni biznis.

Nova generacija naoružanja doprinosi većoj odbramnenoj moći naše zemlje i doprinosi napretku naše ekonomije.

"„Od ključnog značaja je u narednom periodu da kao zemlja utičemo na razvoj naučnog podmlatka, onih ljudi koji budućnost vide u poslu u namenskoj i odbrambenoj industriji. Tu posla uvek ima. Počeli smo da zapošljavamo nove ljude i u tehničko remontne zavode, imaćemo za 1.488 vojnika vsise, što govori da imamo prostora i za našu vojsku i još više za inženjere mašinske i elektrotehzničke, kako bi dobili kadrove za budućnost od kojih očekujemo da svojom pameću proizvode najsavremenije, ali učestvuju u modernizaciji postojećeg oružja i oruđa", istakao je.

Rekao je da očekuje da će sledeće godine na sajmu biti oboreni svi rekordi, jer će biti pozvano još više ljudi.

Trenutno je, prema njegovim rečima, na sajmu 50 odsto više inostranih delegacija.

"To govori o našim boljim rezultatima i sve većem interesu u svetu za naše znanje, pamet i radnike", istakao je.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" održava se od 27. do 30. juna 2017. godine, a pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo odbrane u suorganizaciji sa JP "Jugoimport SDPR" i u organizaciji Beogradskog sajma.

Na sajmu učestvovuje 128 izlagača iz 21 zemlje, kao i iz Srbije i na njemu će ekskluzivno biti otkriveni nova "Nora" i lanser za raketu "Šumadija".

"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.