Vesti -

Vučić: Srbija bi auto-put Beograd - Bar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao je da je Srbija zainteresovana za zajedničke projekte sa Crnom Gorom.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Vučić se sastao sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu i neophodnosti jačanja ekonomske saradnje dve zemlje.

Vučić je istakao je da je Srbija zainteresovana za zajedničke projekte sa Crnom Gorom, naročito na obnovi železničke pruge Beograd - Bar i izgradnji auto-puta između ta dva grada.

Kao prvi spoljnotrgovinski partner Crnoj Gori, Srbija smatra veoma značajnim skoro potpisivanje Memoranduma o razumevanju o ekonomskoj saradnji na trećim tržištima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima.

Potencijal za saradnju dve zemlje postoji i kroz zajedničke projekte u okviru mehanizma CIEZ.

Vujanović istakao je važnost dobrosusedskih odnosa radi održanja stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

"Srbija i Crna Gora moraju afirmisati zajedničke projekte, pre svega u oblasti putne infrastrukture i korišćenja zajedničkih energetskih kapaciteta, jer je to velika šansa za razvoj, a između dve zemlje nema otvorenih pitanja", rekao je Vujanović.

Vujanović je novinarima preneo da je izuzetno zadovoljan tim razgovorom, u kojem je, kaže, konstatovano da Srbija i Crna Gora treba da preduzmu zajedničke aktivnosti, da koriste i Berlinski proces, kao i sve što nude fondovi EU.

To je, naznačio je, najbolji model da se u uslovima osetljivih političkih odnosa, fokusiranjem na ekonomiju olakša i rešavanje političkih pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.