Vesti -

"BAS ubrzo na NBG, tunel na mestu stare stanice"

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će Beogradska autobuska stanica (BAS) početkom iduće godine biti preseljena u Blok 42 kod Buvljaka na Novom Beogradu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Osim toga, on je naveo da će na mestu stare stanice stanice počinjati tunel koji će se prostirati do Bulevara despota Stefana.

Vesić je za Radio-televiziju Srbije rekao da Direkcija za građevinsko zemljište završava projektovanje te stanice.

"Nova autobuska stanica biće kod Buvljaka na Novom Beogradu. Veoma brzo ćemo preseliti staru autobusku stanicu, sledeće godine", rekao je Vesić.

Naveo je da će na mestu na kojem se trenutno nalazi Beogradska autobuska stanica biti izgrađen tunel "koji će povezivati Savu i Dunav".

"Tunel će izlaziti u Bulevaru despota Stefana između MUP-a i Pančevačkog mosta. Imaćemo skraćeni put, tako da će ljudi s Novog Beograda do Pančevačkog mosta dolaziti za pet do deset minuta", rekao je Vesić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da u utorak prilikom otvaranja saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup železničkoj stanici Prokop da je "kraj" i da je sledi selidba Železničke stanice i BAS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.