Vesti -

“Do Grčke auto-put, samo malo parče fali”

Beograd -- Odlazeći premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će već ove godine turisti do Grčke, kroz Srbiju skoro celom dužinom putovati auto-putem, osim na dve deonice.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

-Vučić: Narednom predsedniku ostavljam...

- “Jedini nisu kukali a samo njima nismo ništa dali”

- "Uskoro gotov i Žeželj, do centra NS za 45 min"

“Najteži deo je kroz Grdeličku klisuru. Tu nam je najduži i najkomplikovaniji tunel Manajle, dug je dva kilometra. Tu smo imali i NATO udare 1999. godine. Užasno je težak teren i znam da će naši građevinari, naši junaci, naše firme, koje rade kao podizvođači, uspeti da to izvedu”, kazao je Vučić.

Pokazujući sve deonice na karti ispred vile Mir, Vučić je kazao da na južnom kraku Koridora 10, osim tog dela, ostaje i deonica Srpska kuća - Levosoje i to će biti urađeno do kraja godine.

“Samo malo parče auto-puta do Grčke je još ove godine, a sledeće će biti pun profil auto-puta”, kazao je on.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Što se tiče istočnog kraka auto-puta prema Bugarskoj, Vučić je kazao da se i tu nalazi jedan težak tunel, Bancarevo, dužine 800 metara.

“Mnogo muka smo imali sa kosinama i ostaje nam taj deo od 12 kilometara do Crvene Reke, odnosno Bele Palanke. Od Pirota smo dobar deo završili, ostaje obilaznica oko Dimitrovgrada, to nam je problematično”, naveo je Vučić.

Kada svih 84 kilometra bude gotovo, imaćemo pristup bugarskoj granici i Sofiji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je kazao da je posebno ponosan na Koridor 11, jer “ništa od toga nije bilo pipnuto pre nego što sam ušao u vladu”.

“Priča se da Broz ili neki drugi nisu želeli da se izgradi tamo auto-put. Mnogo je on izgradio da bih u to poverovao”, kazao je Vučić.

Kazao je da je to glavna saobraćajnica kroz centralnu i zapadnu Srbiju i da će ove godine od Lajkovca do Čačka moći da se stigne auto-putem.

Do kraja sledeće godine biće, kako je najavio, završen Surčin – Obrenovac u dužini od 17,8 kilometara.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.