Vesti -

"Niko nije verovao, plate sa 357 na 404 EUR"

Beograd -- Vlada Srbije ostvarila je velike rezultate u ekonomiji i prosečna plata na kraju godine iznosiće 455 evra, izjavio je odlazeći premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vlada Srbije ostvarila je velike rezultate u ekonomiji i prosečna plata na kraju godine iznosiće 455 evra, izjavio je odlazeći premijer Aleksandar Vučić.

Kazao je da je poslednje tri godine uložio mnogo truda, energije, rada i napora, mnogo vremena...

"Značajno više vremena sam proveo u vladi nego kući ili na svim drugim mestima zajedno, ali koga briga da li ja nešto osećam ili šta, već ljude interesuje šta oni osećaju", istakao je on odgovarajući na pitanje kako se oseća posle poslednje sednice koju je vodio nakon tri godine provedenih u vladi.

Kazao je da je, kada se krenulo u fiskalnu konsolidaciju niko nije verovao da ćemo sa 357 evra doći na 404 evra prosečne plate danas.

Prema njegovim rečima, to su rezultati sadašnje, ali i prethodnih vlada, i one koju je vodio Ivica Dačić.

"To su rezultati koje će neko drugi da baštini. Vlada će ovu godinu završiti sa 445 evra prosečne plate. To je rast od 20 odsto uprkos merama fiskalne kosolidacije", objasnio je Vučić.

Naveo je da to sve govori kako se dramatično razvijala ekonomija.

"Na to možete biti samo ponosni, kao i na to da smo sačuvali mir i stabilnost. To su rezultati, ono što piše na semaforu", podvukao je Vučić rekavši da nisu slučajne pohvale MMF, Svetske banke i drugih, te ni činjenice da će doći toliki broj predstavnika država na njegovu inauguraciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.