Vesti -

Vučić: Srbija drastično bolja u odnosu na region

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će plata u Srbiji do kraja godine biti 440 evra, što je uvećanje od 20 odsto u odnosu na momenat kada je preuzeo mandat.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Na pitanje kada će plate biti 500 evra, premijer je rekao da će požuriti jer su njegovi politički protivnici obećali da će tada svi glasati za njega.

"Do kraja godine biće 440, 445 evra“, rekao je Vučić dodajući da je to uvećanje od 20 odsto u odnosu na ono kada je preuzeo mandat, a to je, kako kaže, velika stvar.

"Svi u javnom sektoru će imati plate veće nego ikada, ali i u privatnom sektoru će plate da rastu“, dodao je Vučić, ističući da je važno da plate u privatnom sektoru budu više od onih u javnom, da se ne bi bežalo u javni sektor.

On je zaključio i da Srbija privlači drastično veći broj investicija u odnosu na bilo koju zemlju u regionu, osim Rumunije sa kojom još uvek ne možemo da se poredimo.

Vučić je najavio da kompanija najvišeg kvaliteta, nemački Kontinental, dolazi u Novi Sad, dodajući da će zaposliti 500 inženjera, a da će prosečna bruto plata iznositi 2.300 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.