Vesti -

Svi govore o Grčkoj, a kako će nas dočekati u CG?

Cene privatnog smeštaja u Crnoj Goru u julu i avgustu biće kao i prošle godine, od šest evra dnevno u Baru i Ulcinju do 10 evra u Budvi.

Izvor: Beta
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

- Kažu, Grčka će biti paprena, idemo li ipak?

Cene noćenja sa doručkom u hotelu sa dve zvezdice biti 15 evra do 30 evra u hotelu sa četiri ili više zvezdica.

Avio kompanija Montenegro erlajns će tokom ovogodišnje letnje sezone imati do tri leta dnevno za Podgoricu i Tivat iz Beograda, a najniža cena povratne karte sa svim taksama je 116.40 evra.

Cena vozne karte na relaciji Bar-Beograd je 21 evro, dok je cena povratne autobuske karte od Beograda do Budve od 35 do 45 evra.

Na predstavljanju turističke ponude Crne Gore i barske regije u Kragujevcu je rečeno da je tržište Srbije veoma važno za crnogorski turizam.

"Crnu Goru je prošle godine posetilo 370 000 turista iz Srbije koji su ostvarili oko 2,7 miliona noćenja, a zadržavali su se u proseku 7,38 dana", rekla je novinarima predstavnica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Danica Banjević.

U ukupnoj strukturi noćenja turisti iz Srbije su učestvovali sa 26 odsto, a najviše ih je bilo iz Rusije, 27,30 odsto.

Po podacima o noćenju slede turisti iz Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Poljske i Nemačke.

"Ovoga leta dočekujemo turiste sa unapređenom ponudom duž 300 kilometara duge crnogorske obale, a preporučujemo i posetu pet nacionalnih parkova, Lipske pećine kod Cetinja, rafting, kajaking, panoramske rute, planinarenje, biciklizam, obilazak etno sela i vinskih podruma, kao i bogat kulturni i zabavni program", rekla je Banjevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.