Vesti -

Krenuo sa traka - kada će moći fića da se kupi?

Beograd -- Novi fijat 500L, čija je komercijalna proizvodnja zvanično počela u Kragujevcu, biće u prodaji od jula, rečeno je u kompaniji Fijat-Krajsler automobili Srbija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Vučić dovezao novi "fijat 500L": Prekretnica VIDEO

- "Ne smem ništa ni o čemu javno, ali boriću se"

Generalna direktorka FCA Srbija Silvija Verneti je naglasila da je stari fijat 500L ostvario veliki uspeh i da danas obeležavaju početak ove investicije u Kragujevcu. “Obeležavamo lansiranje nove investicije, koja je korak dalje i garant za budućnost FCA Srbija”, naglasila je Silvija Verneti.

Cena novog modela nije saopštena.

Novi fijat 500L još više je nalik fijatu 500, još praktičniji i sa još više tehnologije, a ima ukupno 40 odsto novih komponenata.

Novi model 500L ima tri posebna identiteta koja pokrivaju sve potrebe: Urban, Cros s i Wagon.

Motori koji najviše odgovaraju posebnim potrebama kupaca izabrani su za različite identitete modela.

Linija benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski 16V motor, sa 95 KS, 1,4-litarski 16V TJet, koji isporučuje 120 KS, kao i 0,9-litarski TwinAir (nije u ponudi u Srbiji), od 105 KS.

Liniju kompletiraju dvogorivi benzinski i TNG 1,4-litarski TJet motor, sa 120 KS, kao i dvogorivi benzinski i metanski 0,9-litarski TwinAir, sa 85 KS.

Ponudu upotpunjuju dva dizel motora: 1.300 č 16V MultiJet sa 95 KS, izveden sa Dualogic prenosom i 1600 č 16V MultiJet sa 120 KS.

Svi motori u skladu su sa Euro 6 standardima i kombinuju performanse i ekonomičnu potrošnju goriva.

Serijska proizvodnja fijat 500L je počela u Kragujevcu 2012. godine.

Ugovor o osnivanju zajedničke kompanije između italijanskog Fijata i države Srbije potpisan je 29. septembra 2008. godine, po kome proizvođač automobila iz Torina ima 67 odsto, a naša država 33 odsto vlasničkog udela.

FCA je realizovao najveću inostranu industrijsku investiciju u Srbiji i vodeći je srpski proizvodjač i lider u izvozu sa preko milijardu evra ostvarenih u 2016..

U kragujevačku fabriku je do sada investirano više od 1,3 milijarde evra, od čega je više od jedne milijarde investirano u nabavku najsavremenije opreme za proizvodnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.