Vesti -

Za Kineze nema dilema - najbolji deo Srbije je...

Tradicionalno dobri i prijateljski odnosi Srbije i Kine u prethodnih nekoliko godina još više su unapređeni.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

To se vidi i sve većim prisustvom kineskih privrednika koji su uspeli da osnuju dve ozbiljne asocijacije, izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

"Pored trgovinske delatnosti, primetno je zastupljena i proizvodna delatnost, a veoma su značajni i strateški projekti na državnom nivou u kojima je Kina glavni partner. Obnavljanje železničke pruge Beograd-Budimpešta je veoma značajno za Vojvodinu i celu Srbiju, te nas veoma raduje realizacija ovog projekta", rekao je Pastor, nakon sastanka sa predsednicima Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji i Vojvodini.

Pastor smatra da se pokazalo da, bez obzira na geografsku udaljenost dve države, nema prepreka da kineski privrednici ovde posluju i istakao da će Skupština Vojvodine biti na rapolaganju asocijacijama kineskih privrednika u cilju uspostavljanja kontakata i njihovog većeg prisustva na našem tržištu.

Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini Cou DJunvej naglasio je da su predstavnici te organizacije, osnovane decembra prošle godine, krenuli u obilazak gradova u Vojvodini koja je, prema njegovim rečima, najznačajniji privredni deo Srbije.

Cou smatra da je cilj obe asocijacije što bolja promocija Srbije u Kini i dovođenje kineskog kapitala u Srbiju.

Takodje, na sastanku je naglašeno da postoji velika zainteresovanost i za promociju kineskog jezika, tradicije i kulture u Srbiji, kao i za saradnju u oblasti turizma, ekonomije i obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.